Switzerland merasmikan mesin bunuh diri tanpa rasa sakitSwitzerland merasmikan mesin bunuh diri untuk sesiapa saja yang mahu menamatkan hayat hidupnya dengan tenang dan tanpa rasa sakit.

Mesin bunuh diri yang berbentuk keranda itu menjanjikan kepada penggunanya bahawa mereka akan mati dalam keadaan yang tenang dan tidak sakit.


Kaedahnya adalah mesin yang diberi nama 'Sarco' mendorong pengguna kepada proses hypoxia dan hypocapnia iaitu proses menurunkan paras oksigen dalam tisu dan paras carbon dioksida yang berkurangan dalam darah yang boleh menyebabkan kematian.TraderBot

Applikasi trading signal bot automatik... Android sahaja

Applikasi trading signal bot memudahkan aktiviti trading harian anda. Kurangkan risiko, trade dengan selamat

(1,931,003 Downloads)
Dr Philip Nitschke atau lebih dikenali sebagai Doktor Kematian merupakan pengarah utama dalam projek mesin bunuh diri dengan harapan membantu mereka yang ingin membunuh diri dengan tenang dan tanpa rasa sakit dalam masa beberapa minit. 


Setakat ini lebih 1,300 orang telah mendaftar awal berdeposit untuk menggunakan mesin ini secara sukarela. 
"Projek mesin bunuh diri ini menelan kos yang tinggi namun kami akan pastikan mesin ini dapat digunakan secara menyeluruh pada tahun depan" kata Dr Philip.

Mesin bunuh diri ini dijangka akan menerima kritikan yang dasyat daripada orang ramai. 

Apa pandangan anda mengenai mesin bunuh diri ni? Share kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE