Pelajar maut, sambutan Hari Guru bertukar majlis tahlil


Pelajar maut, sambutan Hari Guru bertukar majlis tahlil

"mangsa menunggang motosikal Yamaha 135LC disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan dialami."

SHAH ALAM - Sambutan Hari Guru dan Aidilfitri yang diadakan di sebuah sekolah bertukar kepada majlis tahlil susulan seorang pelajarnya maut ketika dalam perjalanan ke sekolah tersebut pada Jumaat.

Yang Dipertua Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 24 (2), Mohd Syariffuddin Rahmat berkata, beliau dan guru besar sekolah, Wan Shamsiah Wan Yusoff bergegas ke tempat kejadian selepas dimaklumkan mengenai insiden menimpa pelajar berumur 16 tahun itu.

Pihaknya dimaklumkan bahawa pelajar berkenaan yang dalam perjalanan ke sekolah, maut apabila motosikal ditunggang terbabas di Persiaran Jubli Perak dari arah Persiaran Kemajuan ke Bulatan Andalas di sini.

"Selepas dimaklumkan mengenai kejadian itu, saya ke tempat kejadian bersama pengetua dan kami juga nampak ada satu tong air batu di atas motor yang dipercayai untuk digunakan pada majlis sambutan di sekolah hari ini," katanya.

Orang ramai mengerumuni mayat mangsa yang maut dalam kemalangan di Persiaran Jubli Perak, Shah Alam pada Jumaat.
Beliau berkata, kejadian itu turut diumumkan pihak sekolah dalam perhimpunan dan turut membatalkan acara persembahan sempena sambutan Hari Guru dan mengadakan majlis tahlil buat arwah selepas itu.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim berkata, mangsa menunggang motosikal Yamaha 135LC disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan dialami.

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE