VIDEO - Lelaki menyamar sebagai wanita tua berkerusi roda baling kek ke arah potret Monalisa yang bernilai $870 Juta ( RM 3.8 Billion) ditangkap


Lelaki menyamar sebagai wanita tua berkerusi roda baling kek ke arah potret Monalisa yang bernilai $870 Juta ( RM 3.8 Billion) ditangkap

Paris :- Seorang lelaki yang menyamar sebagai wanita tua berkerusi roda tiba-tiba melompat sebelum membaling kek dan bunga ros ke arah potret Monalisa yang bernilai RM 3.8 Billion sambil menjerit "manusia yang merosakkan planet ini, sebab itu aku melakukannya!".

Menurut laporan, lelaki itu menyamar sebagai wanita tua berkerusi roda bertujuan untuk mendekati potrait Monalisa. Walaubagaimanapun, potrait tersebut tidak mengalami sebarang kerosakkan.Pegawai keselamatan muzium segera menangkap lelaki tersebut dan diserahkan kepada pihak polis. Pihak muzium mendakwa akan failkan saman ke atas lelaki tersebut atas perbuatan kianat. 

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE