VIDEO - Ibu campak anak dari motosikal, elak dirempuh lori treler


Ibu campak anak dari motosikal, elak dirempuh lori treler
 
"Seorang ibu bertindak cepat dengan mencampak anak lelaki yang berusia empat tahun dari motosikal yang ditungganginya daripada menjadi mangsa kemalangan ngeri dirempuh trelar"

 Seorang ibu bertindak cepat dengan mencampak anak lelaki yang berusia empat tahun dari motosikal yang ditungganginya daripada menjadi mangsa kemalangan di Jalan Transyogi Cibubur, Bekasi. 

Lapor CNN Indonesia, kanak-kanak itu dilaporkan selamat, manakala, ibu bapanya meninggal dunia di tempat kejadian selepas dirempuh lori tangki minyak. 

Ketika kejadian, kanak-kanak tersebut diselamatkan oleh seorang pengawal keselamatan, Kunto, 36, yang melihat mangsa menangis berteriak bersebelahan ibu bapanya. 

Katanya, ketika itu, kanak-kanak tersebut berada dalam keadaan serius dengan kecederaan di bahagian kepala. 

“Saya lihat ramai mangsa di tempat kejadian dan menyelamatkan kanak-kanak tersebut terlebih dahulu. 

“Darah dapat dihentikan daripada terus mengalir selepas bantuan kecemasan diberikan dan mangsa dibawa terus ke hospital bagi menerima rawatan lanjut,” katanya. 

Isnin lalu, sebuah lori tangki minyak merempuh dua kereta dan 10 motosikal sehingga menyebabkan 10 mangsa terkorban.  

Dalam pada itu, ahli keluarga mangsa, Rendra, 37, berkata, kanak-kanak itu terjatuh sejauh 10 meter selepas dicampak ibunya dari motosikal. 

“Ibu mangsa berjaya menyelamatkan anaknya walaupun dia sendiri maut di tempat kejadian. 


“Kanak-kanak itu kini berada dalam keadaan baik dan sudah aktif seperti biasa,” jelasnya.

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE