Bintang Power Rangers Jason David Frank meninggal dunia bvnuh diri

Bintang Power Rangers Jason David Frank meninggal dunia bvnuh diri

"JDF memang mempunyai masalah kesihatan mental tapi tiada sebarang tanda-tanda kemurungan yang dikenalpasti sebelum kejadian" kata keluarga


Pelakon siri terkenal Power Ranger Mighty Morphin yang dikenali sebagai Tommy Oliver dilaporkan meninggal dunia hari ini pada usia 49 tahun.

JDF dilaporkan meninggal dunia di kediamannya di Texas kerana membunuh diri selain JDF juga memang mempunyai masalah kesihatan mental.


JDF mula diperkenalkan dalam siri Power Ranger pada tahun 1993 sebagai Green Ranger mendapat sambutan hangat dalam kalangan peminat pada ketika itu. 

Bakat beliau dalam dunia lakonan terus berkembang sehingga tahun 2010 selain aktif dalam seni mempertahankan diri.

Berita kematian JDF mengemparkan ramai terutama dalam kalangan peminat-peminat Power Rangers di era 90-an. JDF sebelum ini dikatakan cerita dan tiada langsung tanda-tanda kemurungan atau sebagainya. 


JDF meninggalkan 4 orang anak dan pihak keluarga tidak dapat memberi sebarang kenyataan setakat kerana masih dalam keadaan berduka atas pemergian mendiang JDF. 


@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE