Enggan tanggal topeng, 'Predator' dihalang mengundi

Enggan tanggal topeng, 'Predator' dihalang mengundi

"Anggota polis yang hadir menyuruh individu terbabit untuk pulang bagi menukar pakaian jika mahu melaksanakan hak sebagai pengundi."

GEORGETOWN - Seorang individu berpakaian makhluk asing, 'Predator' dihalang untuk membuang undi di sebuah pusat pengundian di sini kerana enggan menanggalkan topengnya.

Memetik laporan The Star, pengundi misteri itu muncul dengan kostum berkenaan di sebuah pusat pengundian Desa Intan 7A, Farlim.


Anggota polis yang hadir menyuruh individu terbabit untuk pulang bagi menukar pakaian jika mahu melaksanakan hak sebagai pengundi.

Ketika ditemu bual, pengundi misteri itu enggan memberitahu nama, butiran peribadi lain dan alasan memakaikan pakaian berkenaan.

Di Sekolah Kebangsaan Sri Aman di Kampung Melayu, Muhamad Shah Rizal Mat Sahat, 32, pula berpakaian adiwira Captain America.

“Saya muncul sebagai wira-wira untuk menggalakkan lebih ramai remaja berusia 18 tahun untuk keluar melaksanakan hak mengundi mereka.

"Ini kali pertama saya mengundi dengan kostum adiwira,” katanya.@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE