VIDEO - Festival sunnah bertukar kecoh apabila pengunjung 'gaduh' dengan kumpulan bola sepak kerana padang


Festival sunnah bertukar kecoh apabila pengunjung 'gaduh' dengan kumpulan bola sepak kerana padang

"Sewa dewan pastu masuk padang
dan marah takut bola kena orang, padahal diorg yang masuk kwasan kumpulan bola sepak"

Tular satu video di media sosial hari ini memaparkan sekumpulan lelaki yang dipercayai menyewa padang untuk bermain bola pada malam tersebut bertengkar dengan kumpulan yang menyewa dewan untuk festival sunnah pada malam yang sama.

Menurut laporan, difahamkan pengunjung membanjiri kawasan padang bola menyebabkan perlawanan bola sepak terganggu dan menyebabkan kumpulan yang menyewa padang tersebut berang. 

Mereka juga faham kumpulan tersebut menyewa dewan pada masa yang sama untuk menjalankan festival sunnah namun pengunjung yang membanjiri kawasan tersebut telah menganggu permainan mereka sedangkan mereka juga datang dari jauh.

Menjengah di ruangan komen rata-rata netizen menyokong kumpulan bola sepak kerana mereka ada hak untuk mempertahankan hak mereka kerana mereka juga membayar sewa.

 
@hanif:datang ramai2 ceroboh hak org yg bayar untuk guna padang, pastu kata jangan cakap kasar 😌.. tujuannya utk selesai masalah yg tak wujud πŸ˜‚


@SHONSHAFIQ111:Nak tanya , pihak A sewa padang , pihak B sewa dewan . Apa hukum pihak B riadah atas padang tu sampai menggangu pihak A ?

@𝙆𝙖𝙑𝙑:πŸ—Ώsewa dewan astu masuk padang
dan marah tkut bola kene dorg padahal dorg yg masuk kwasan org

@π’œπ“π’Άπ“‚β„¬π’Άπ“€π’Άπ“‡:check in blik hotel tapi 1 hotel dia kacau...sekali penyewa lain pun salah...🀣🀣🀣


@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE