Masalah kewangan, ibu bvnuh 2 bayi simpan mayat dalam peti sejuk

Masalah kewangan, ibu bvnuh 2 bayi simpan mayat dalam peti sejuk

Seorang wanita di ditahan selepas dipercayai membunuh dan menyimpan mayat kedua-dua bayi yang baru dilahirkan di dalam peti sejuk.

Pihak berkuasa Korea Selatan mengeluarkan waran tangkap terhadap wanita berusia 30-an itu selepas suspek mengaku membunuh dua bayinya akibat dilanda masalah kewangan selain terpaksa menjaga tiga lagi anaknya yang berusia 12, 10, dan lapan tahun.

Kejadian yang menggemparkan penduduk di daerah Gyeonggi Nambu itu hanya disedari pada Mei lalu selepas Lembaga Audit dan Pemeriksaan Kerajaan mendapati kelahiran dua bayi wanita itu tidak pernah didaftarkan secara rasmi meskipun terdapat rekod kelahiran di hospital.

Menurut laporan media, suspek membunuh anak keempatnya yang berusia sehari pada November 2018 sebelum mayatnya disimpan di dalam peti sejuk.

Wanita ini juga dilaporkan mengulangi tindakan sama terhadap anak kelima pada November 2019.

Sementara itu, suami suspek memaklumkan tidak mengetahui tindakan kejam dilakukan isterinya kerana menganggap dua anak mereka meninggal dunia akibat keguguran. - Awani

@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE