VIDEO - Curi buah kelapa sawit guna Myvi

Curi buah kelapa sawit guna Myvi

BATU PAHAT - Tindakan dua lelaki mencuri buah kelapa sawit menggunakan Myvi dipercayai di Linau tidak kesampaikan apabila dihalang oleh seorang lelaki yang menyaksikan kejadian itu.

Malah lelaki tersebut turut merakam kejadian kecurian itu, sehingga menyebabkan si pencuri menurunkan semula buah kelapa sawit daripada kenderaan berkenaan.

Berdasarkan video yang tular itu, salah seorang pencuri dilihat sempat memohon maaf selepas dikatakan saksi mahu meloporkan kejadian curi itu kepada polis.

"Banyaknya kamu ambil buah kelapa sawit, janganlah buat macam itu atau mahu saya lapor kepada polis," katanya.

Video berdurasi 26 saat itu mengundang pelbagai reaksi orang ramai yang melihat pencuri buah kelapa sawit kini semakin berani menggunakan kenderaan biasa bagi mengangkut hasil curi untuk dijual.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah ketika dihubungi mengesahkan masih belum menerima sebarang laporan daripada mana-mana individu berkaitan kes kecurian itu.

Namun jelasnya, polis sentiasa berusaha untuk mengesan dan menahan suspek daripada terus melakukan jenayah curi yang merugikan pekebun-pekebun kelapa sawit di daerah ini.


@liputan7official

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


FREE PALESTINE